Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Înțelegere între Crin Antonescu și Ludovic Orban: tainul plătit de liderul PNL pentru a-și securiza scaunul

crin antonescu black

Un mare scandal a dominat în ultima perioadă, iar întrebarea care se afla pe buzele tuturor era: va fi lăsat Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare sau nu? Între timp, Ludovic Orban a găsit o soluție și a împușcat doi iepuri dintr-o lovitură.

Citește și: Filială PSD pulverizată de demisii: Cătălin Rădulescu s-a retras din conducerea PSD Argeș alături de toată filiala municipală

Surse din conducerea PNL ne-au explicat că s-a ajuns la o înțelegere între Crin Antonescu și Ludovic Orban. Antonescu își va retrage candidatura, iar în locul său va prinde un loc eligibil soția sa, Adina Vălean, în prezent europarlamentar PNL.

Adina Vălean anunțase public că nu mai dorește să candideze, dar jocurile de culise din partid au făcut-o să se răzgândească. Aceasta va prinde unul dintre primele 5 locuri pe lista PNL, un loc considerat eligibil de către conducerea partidului.

Ludovic Orban avea nevoie să îndeplinească două condiții la alcătuirea listei: să nu-l lase pe Crin Antonescu să candideze, pentru că acesta ar fi reprezentat un pericol pentru scaunul său de președinte al PNL în viitor, iar a doua era să găsească o femeie cu o imagine bună pentru a-i oferi un loc eligibil pe listă.

Din partid își depusese candidatura Alina Gorghiu, fost președinte al PNL. Orban și Gorghiu sunt în relații extrem de reci, iar actualul lider al PNL nu ar fi agreat sub nicio formă o candidatură a senatorului.

Prin mișcarea de a-l convinge pe Crin Antonescu să se retragă și oferirea unui loc eligibil pentru soția acestuia, Adina Vălea, Orban a împușcat doi iepuri dintr-un foc și a scos din joc doi foști lideri ai partidului, care îi putea crea probleme, în cazul unui rezultat prost la europarlamentare.

Sursele noastre susțin că Ludovic Orban caută soluții pentru a-l scoate și pe Vasile Blaga de pe lista locurilor eligibile. Cu o mare influența asupra vechiului PDL, Vasile Blaga nu i-ar fi deloc comod lui Orban din postura de europarlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.