Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liderii PSD cad greu la pace: soluția de avarie găsită de Marcel Ciolacu

cursa-cai

Lipsa concurenței la funcția de președinte PSD, unde alegerea lui Marcel Ciolacu este văzută în partid ca fiind doar o formalitate, a provocat în formațiunea social-democrată o cursă cu multe răsturnări de situație pentru restul funcțiilor. Majoritatea liderilor PSD s-au aliniat la start și au ridicat pretenții importante pentru un loc în față în echipa Marcel Ciolacu, au relatat surse din conducerea PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

„Filmul” relatat de sursele citate este următorul:

La început, după retragerea Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD și instalarea echipei interimare „colective” condusă de Marcel Ciolacu, cu mandat să organizeze Congres de alegeri, au apărut în PSD discuții fără rezultat legate de cine să fie numărul 2 din partid. Pentru că nu s-a ajuns la un acord pe o persoană, s-a discutat în PSD în primă fază că mai bine este să se desființeze funcția de președinte executiv ca să nu apară 'gelozii' si certuri între anumiți lideri. În schimb, pentru a-i mulțumi totuși pe liderii care consideră că li se cuvine un loc de cinste în partid, s-a decis informal să se înființeze pentru ei 4 funcții de prim-vicepreședinte.

Nici această mutare nu a reușit să-i mulțumească pe social-democrați. În continuare, formula nu oferea liniște pentru formațiunea social-democrată. S-a mers apoi pe varianta să se lărgească cât mai mult structura de conducere PSD. Pe lângă 4 prim-vicepreședinți s-a discutat să rămână și postul de președinte executiv. Dar nu un singur președinte executiv, ci doi președinți executivi.

O scurtă perioadă, lucrurile s-au stabilit pe această formulă: 2 președinți executivi, 4 prim-vicepreședinti pe domenii de activitate și 8 vicepreședinți pe regiuni. Dar nu a durat mult 'pacea' din PSD.

Au pornit iar discuții, de data aceasta legate de atribuțiile pe care ar urma să le primească cei doi președinți executivi. Ce face unul, ce face celălalt. Și a apărut ideea ca unul din cei doi președinți executivi să aibă atribuțiile principalele, iar celălalt să fie un fel de adjunct. La vestea că poate să apară un fel de prim-vicepreședinte executiv iar s-au stricat socotelile în partid. Alte discuții, din nou fără să se ajungă la un numitor comun.

La cea mai recentă discuție neoficială cu șefii județeni PSD, Marcel Ciolacu i-a anunțat că în echipa cu care va candida la Congres nu va exista niciun președinte de organizație județeană. Neoficial s-a mai stabilit ca totuși să dispară funcțiile de președinte executiv. Unii lideri PSD au înțeles că vor dispărea și funcțiile de prim-vicepreședinți, dar aici rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile din PSD.

Congresul PSD va avea loc, după mai multe amânări, pe 21 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.