Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liderii PSD pregătesc mutări SPECTACULOASE în Guvern: 2 miniștri importanți, pe făraș

NoBullying
suspendare lovitura politica negocieri

Conducerea lărgită a PSD va analiza, vineri și sâmbătă, în stațiunea Neptun, activitatea miniștrilor social-democrați după șapte luni de mandat și va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală. Premierul Viorica Dăncilă va prezenta un bilanț al guvernării și o analiză pe fiecare ministru în parte.

Citește și: Procurorii din București, lovitură grea pentru Liviu Dragnea: i-au stricat ploile liderului PSD

Conform surselor noastre, PSD își dorește cu orice preț să preia de la ALDE Ministerul de Externe. În acest sens, oamenii lui Dragnea vor propune o scoatere pe tușă a lui Teodor Meleșcanu, iar la schimb ar putea da Ministerul de Finanțe celor de la ALDE, care l-ar putea ocupa prin intermediul lui Daniel Chițoiu.

O altă variantă ar fi o rocadă între miniștri. PSD le-ar putea propune celor de la ALDE să-l trimită pe Meleșcanu la Apărare, iar portofoliul Externelor ar putea reveni unui alt om din PSD.

Pentru Ministerul de Externe, favorita PSD ar fi Andreea Păstârnac, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, dar și alți oameni din PSD ar viza acest post. Liviu Dragnea ar putea veni cu o surpriză, pentru că se vehiculează numele lui Mircea Geoană pentru Externe, un om cu relații foarte bune în SUA.

Printre cei vizați de o remaniere în actualul Guvern se numără și Economia (Dănuț Andrușcă), Tineretul și Sportul (Ioana Bran), Cercetarea și Inovarea (Nicolae Burnete), Educația (Valentin Popa) și Cultura (George Ivașcu).

Sursele noastre susțin că liderii PSD vor discuta serios despre remaniere, dar este foarte posibil să treacă, în acest moment, la acțiuni radicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.