Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Lista PNL pentru europarlamentare a fost decisă: UMILINȚĂ TOTALĂ pentru Crin Antonescu și SURPRIZA de pe locurile eligibile

antonescu

Primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, ar putea deschide lista la europarlamentare a PNL, pe loc eligibil fiind și actualul europarlamentar Adina Vălean, în timp ce soțul acesteia, Crin Antonescu, nu se regăsește printre candidații eligibili au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Situație e cu atât mai surprinzătoare cu cât chiar Antonescu spunea că soția sa nu va mai candida pentru un nou mandat, pentru că ar fi ciudat ca amândoi să candideze. În plus, potrivit informațiilor STIRIPESURSE, în sondajul PNL, Crin Antonescu este cotat la 33%, în timp ce Mircea Hava are un scor cuprins între 3% și 5%.

Liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă și Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Citește și: Vești bune! De luna viitoare se vor majora alocațiile

Deși fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care și-au depus candidatura pentru competiția internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

Citește și: Laura Codruța Kovesi aruncă bomba! Achitarea fostei șefe DNA în această perioadă nu este o coincidență

În acest context, sursele menționate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareș Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condițiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

PNL va avea, luni, o ședință a Biroului Executiv, urmată de una Biroului Politic Național în care candidații la europarlamentarii vor veni să ăși prezinte programul. O decizie de validare a listei va fi luată de ambele foruri statutare ale partidului, potrivit surselor citate.

Citește și: Carmen Iohannis ‘deghizată’ în fața procurorilor! Cum a ales să se înfățișeze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.