Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Liste comune PSD-PNL în alegeri, negociate în coaliția de guvernare

candidatul

Conducerile PSD și PNL vor oficializa cel mai probabil, miercuri, comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, au declarat surse din coaliția de guvernare pentru Știripesurse.ro.

Scrutinul va avea loc pe 9 iunie și deja liderii celor două partide, Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu, au ajuns la un acord pe acest subiect.

Coaliția de guvernare mai negociază participarea PSD și PNL în alegerile europarlamentare pe o listă comună de candidați. La început improbabilă din cauza faptul că cele două partide fac parte din familii politice europene diferite, candidatura pe aceeași listă a PSD și PNL la alegerile europarlamentare este menită, printre altele, să izoleze forțele politice „extremiste”, au explicat surse politice pentru Știripesurse.ro. O decizie în acest sens este așteptată de asemenea, în cursul zilei.

PSD și PNL și-ar putea uni forțele și la alegerile locale. Chiar dacă vor candida separat în cvasimajoritatea cazurilor, există o discuție în coaliția de guvernare ca PSD și PNL să alinieze la start un candidat comun pentru funcția de primar în localități conduse de primari USR pentru a-și maximiza șansele de câștig. În discuție pentru un candidat unic PSD-PNL se află și Primăria Generală a Capitalei.

Un punct nevralgic în coaliție este candidatura la Președinția României, unde nici PSD și nici PNL nu este dispus să renunțe la a avea un candidat propriu la cea mai înaltă funcție în stat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că vrea să anunțe, miercuri, calendarul tuturor rundelor de alegeri din acest an (europarlamentare, locale, europarlamentare, turul 1 și turul 2 la prezidențiale).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.