Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea NU l-ar fi vrut pe Tudose: cine a făcut jocurile în PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea

Nomizalizarea lui Mihai Tudose pentru funcția de prim-ministru din partea PSD a surprins pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât înaintea acestuia erau și alții pe listă, care aveau mai multă anvergură pentru o astfel de funcție.

Liviu Dragnea a explicat că a ajuns la varianta Tudose pentru că toți ceilalți lideri PSD de pe listă au refuzat funcția de prim-ministru. Pentru că o astfel de funcție nu se refuză, indiferent de situația, am săpat puțin mai adânc în măruntaiele partidului. Surse din conducerea PSD ne-au precizat că toate variantele gândite de Liviu Dragnea ”au fost refuzate”, nu au refuzat de la sine putere.

Citește și: REACȚIA premierului desemnat Mihai Tudose: Sunt acuzat că nu am vrut să fac două lucruri prost!

Sursele noastre susțin că Liviu Dragnea nu l-ar fi vrut pe Tudose, dar numele i-a fost ”sugerat” călduros din zona gri a facțiunii de intelligence. Liderul PSD a fost înștiințat că o astfel de variantă ar avea susținere și la Cotroceni, din partea președintelui Klaus Iohannis, recomandarea venind pe aceeași filieră.

”Noi am căutat un premier mai tânăr, mai european, pe profilul lui Macron, un premier mai fâșneț, dar nu s-a dorit în anumite zone. Liviu nu a avut de ales și a acceptat ceea ce a venit de sus. Nu știm cum va fi, dar Tudose cunoaște puțină chineză veche, în rest cu limbile străine își rupe mâinile”, ne-au precizat surse din PSD.

În acest fel se explică modul destul de ciudat în care s-au desfășurat lucrurile în ședința PSD, dar și la Cotroceni. Oamenii de încredere ai lui Dragnea, Niculae Bădălău și Paul Stănescu s-au abținut la votul de încredere pentru Tudose și mai mult sau mai puțin fățiș, și-au manifestat dezacordul total cu varianta Mihai Tudose. La Cotroceni lucrurile au fost și mai sumbre: Klaus Iohannis l-a acceptat fără să clipească pe Tudose, anunțul fiind unul scurt, la finalul consultărilor cu partidele politice.

Citește și: Numărul 2 din PSD nu se lasă: Tudose nu are anvergura de a conduce un Guvern/VIDEO

Pe de altă parte, liderii PSD mizează pe faptul că Mihai Tudose este un om foarte vechi în partid și se așteaptă ca acesta, chiar dacă ar fi venit cu un anumit sprijin, să țină cont de voința partidului și să răspundă la solicitările din Kiseleff, mai ales că-i cunoaște bine pe liderii PSD din teritoriu și știe exact de doresc aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.