Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Manda, Stănescu și Ciolacu aruncă în aer jocurile pentru Congres: thriller în PSD cu 48 de ore înaintea alegerilor

calcule

Organizațiile PSD care vor avea cel mai greu cuvânt de spus la Congresul de sâmbătă își țin ascunse preferințele pentru candidații la funcțiile de conducere. Cel puțin un sfert din voturile delegaților, care pot înclina decisiv balanța pentru candidații înscriși în cursă, lasă ușa deschisă în PSD pentru orice rezultat, sunt estimările din PSD, zis surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO.

Filiala PSD Dolj, condusă de Claudiu Manda, are cele mai multe voturi la Congres: 175 de delegați. Manda nu le-a indicat membrilor de partid pe cine să voteze și surse din partid spun că cel mai probabil se va merge pe un vot de 'conștiință'.

Un cuvânt greu de spus la Congres îl va avea și PSD Olt, cu 157 de delegați, și unde Paul Stănescu încă nu a dat o linie participanților la Congres.

Și delegații de la Argeș (154 de voturi), Buzău (140 de voturi), Bacău (138 de voturi) și Giurgiu (aproape 100 de voturi), conduse de Șerban Valeca, Marcel Ciolacu, Dragoș Benea, Niculae Bădălău, au primit pentru moment indicația să voteze cum consideră, spun surse din PSD.

'Membrii de partid știu mai bine ca noi cum să voteze”, ne-a declarat un lider județean PSD.

Și alte filiale au adoptat aceeași strategie, zic sursele citate.

În total, aproximativ 1.000 de delegați din cei aproape 4.000 care se prezintă la Congresul de sâmbătă ar putea primi undă verde pentru un vot fără sugestii.

În partid se discută că numărul voturilor necunoscute este suficient de mare cât să încline balanța decisiv pentru candidați.

Alt lider PSD din teritoriu a zis STIRIPESURSE.RO că la Congres nu sunt încă jocurile făcute: 'Nu ar fi prima oară când plecăm de la județ cu un candidat și ieșim de acolo cu altul'.

Pe de altă parte, filialele puternice cu un număr important de voturi și-au anunțat susținerea pentru Viorica Dăncilă în fruntea PSD, precum Dâmbovița (143 de delegați), Constanța (123 de delegați), Mehedinți (99 de delegați), Suceava (106 delegați), Teleorman (127 de delegați).

Informații de ultimă despre Congres mai găsești și aici:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.