Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Negoceri la sânge între Dragnea și Tăriceanu: se joacă cu cărțile pe masă în coaliție

Inquam Photos / George Călin
Tariceanu Dragnea

Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au revenit din concediu și au avut o primă întâlnire în 2019. Cei doi au început să pună la cale strategia politică pentru acest an și vor lua o serie de decizii cu impact major.

Citește și: Tăriceanu, trei întâlniri de taină cu Iohannis: se forțează spargerea Coaliției/ZVON

Surse din cadrul coaliției ne-au precizat că Dragnea și Tăriceanu au început discuțiile pentru o candidatură comună la alegerile europarlamentare, din primăvara acestui an.

Dragnea își dorește să meargă alături de ALDE pentru a-și securiza sprijinul oamenilor lui Tăriceanu în plan intern. O candidatură comună PSD-ALDE ar consolida coaliția în Parlament și nici nu ar exista riscul ca în timpul campaniei să asistăm la atacuri între lideri ai PSD și cei ai ALDE.

O candidatură comună ar genera premise pentru ca și la prezidențiale coaliția să vină cu un candidat comun. Dacă PSD și ALDE ar obține un scor bun împreună, Dragnea i-ar putea reteza mai ușor aripile lui Tăriceanu, cel care caută soluții alternative pentru prezidențiale și ia în calcul inclusiv o rupere a coaliției până în acel moment.

De cealaltă parte, sursele noastre arată că Tăriceanu nu-și dorește foarte tare o canditatură pe liste comune cu PSD. El ar vrea ca ALDE să meargă separat și speră într-un scor cu două cifre, ceea ce ar arăta că ALDE a devenit un partid relevant și important pe plan intern.

Un scor bun la europarlamentare i-ar putea oferi o victorie de moral lui Tăriceanu, cel care ar putea discuta altfel despre o candidatură comună la alegerile prezidențiale.

Rămâne de văzut cum se vor finaliza negocierile între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, pentru că odată ce va fi anunțată o soluție, în funcție de asta se vor realiza și scenariile pentru viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.