Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Negocieri ruso-ucrainene: Rusia ar renunța la solicitări care până acum erau fundamentale/ Rușii ar fi gata să abandoneze majoritatea cererilor

N12
sala negocieri

Ar fi o adevărată răsturnare de situația dacă Federația Rusă ar renunța la multe din solicitările care până acum păreau fundamentale. Mâine ar urma să aibă loc la Istanbul o notă rundă de negocieri între cele două tabere și pe surse apar știri care mai de care mai interesante.

Vezi și: România, Polonia şi ţările baltice intră sub umbrela Germaniei - Berlinul vrea să cumpere sistemul israelian antirachetă Arrow 3 pentru a se apăra de Rusia

Financial Times, citând patru persoane informate despre cursul negocierilor ruso-ucrainene, scrie că Rusia este gata să abandoneze majoritatea cererilor. Kremlinul ar cere Ucrainei să nu adere la NATO, să nu desfășoare baze militare ale țărilor terțe și să nu creeze arme nucleare.

În același timp, Moscova, potrivit surselor FT, este pregătită să accepte aderarea Ucrainei la UE și garanțiile multilaterale de securitate pentru Ucraina din țări precum SUA și Marea Britanie.

În proiectul de acord nu apar nici „demilitarizare”, nici „denazificare”, nici garanții ale statutului limbii ruse, scrie ziarul.

Vezi și: Detalii șocante despre otrăvirea lui Abramovici: Oligarhul și-a pierdut vederea o perioadă

Problema statutului Crimeei și Donbasului se propune să fie rezolvată prin negocieri directe între Zelensky și Putin.

În același timp, diplomații ucraineni și occidentali nu au încredere în Rusia și recunosc că în spatele presupusei dorințe de a face concesii se află dorința de a câștiga timp și de a regrupa și de a reface forțele pentru o nouă ofensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.