Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Nicolae Ciucă descrie drept 'absolut înfricoșător' gestul lui Vladimir Putin de activare a forței de descurajare nucleară

Radu Pop
gov.ro
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a spus în discuții neoficiale că NATO se așteaptă că situația din Ucraina sa dureze pe termen mediu (câteva luni) sau lung (2-3 ani), spun surse guvernamentale. „Nimeni nu poate sa anticipeze când se va încheia conflictul militar”, ar fi afirmat Ciucă.

Ciucă a mai spus în discuții informale că decizia liderului rus Vladimir Putin de activare a forței de descurajare nucleara este surprinzătoare.

„Nu exista niciun minim motiv sau argument sa fi recurs la acest instrument, în afară de disperare. Faptul ca vorbește despre forțele nucleare este absolut înfricoșător”, a zis premierul. „Este temerea ca odată ce ar folosi arma nucleara, ar fi o provocare la care se poate răspunde, ceea ce ar duce la o dezvoltare pe care nu dorim nici măcar sa ne-o închipuim”, a mai afirmat Ciucă, potrivit surselor citate.

Preşedintele rus a plasat forţele nucleare ale țării în "regim special de serviciu de luptă" ca răspuns la "declaraţiile agresive" ale membrilor alianței NATO.

SUA au afirmat luni că nu au detectat nicio modificare 'concretă' în postura nucleară a Rusiei de când preşedintele Vladimir Putin a plasat forţele de descurajare în stare de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.