Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE:Nu existau mandate tehnice aprobate de judecător în perioada crimei din Piaţa Constituţiei - Ultimele filaje s-au făcut în luna ianuarie în dosarul DIICOT

spionaj-filaj

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE, invocând documente existente în dosarele privind crima din Piaţa Constituţiei dar şi cel al unuia dintre protagoniştii scandalului, instrumentat de DIICOT, că la momentul faptei de crimă în mediul judiciar nu mai existau mandate de surpraveghere operativă aprobate de un judecător de drepturi şi libertăţi în vigoare, aşa cum cere legea.

Citeşte şi: Operațiune în FORȚĂ a DIICOT: Descinderi în București și patru județe la o grupare de proxeneți

Concret explică sursele citate la data crimei din centrul Bucureștiului nu exista mandat de supraveghere emis în dosarul DIICOT în care Ionuţ Mirea zis Boxeru a fost reţinut marţi de anchetatori.

Sursele citate precizează că au existat astfel de mandate emise succesiv în acest dosar de către judecătorii de drepturi şi libertăţi cu mult anterior datei la care s-a produs încăierarea clanurilor ce a culminat cu crima din faţa Parlamentului.

Astfel, susţin pentru STIRIPESURSE, susele citate care invocă detalii din dosarul de la DIICOT, ultimul mandat emis de un judecător de drepturi şi libertăţi prin care se permitea filajul si supravegherea prin toate mijloacele permise de lege faţă de gruparea lui Mirea ar fi fost aprobat de instanţă pentru luna ianuarie 2019, în urma sa rezultând probe concludente în speţa de la DIICOT.

Mandate de supraveghere tehnică în cazul acestei grupări ar fi fost emise şi anterior lunii ianuarie 2019, respectiv în mai multe luni de la ninalul anului 2018.

Întrebate dacă pot exista şi alte mandate dar care nu se regăsesc în docuemntaţia deţinută sursele nu au putut face alte precizări dar spun că mandatul din ianuarie 2019 a fost valorificat de către anchetatori în actele dosarului, ceea ce ar fi trebuit să se regăsească şi în cazul altor mandate ulterioare în cazul în care ar fi existat.

În altă ordine de idei, sursele chestionate atrag atenţia şi asupra faptului că persoanele care l-au însoţit pe Ionuţ Mirea în piaţa Constituţiei în noaptea crimei nu ar fi aceleaşi persoane cu cele cercetate în dosarul DIICOT.

Totodată aceleaşi surse atrag atenţia că în dosarul crimei Ionuţ Mirea are calitatea de martor.

Procurorii DIICOT l-au ridicat marţi, din trafic, pe Ionuţ Mirea zis Boxeru într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane. Alături de acesta au fost aduse la audieri zi de persoane.

După audieri Mirea şi alte cinci persoane au fst reţinute iar miercuri duse în faţa judecătroului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti.

Alte şase persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DIICOT.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.