Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Operațiunea 'Farmacia' la moțiunea de cenzură

Libertatea.ro
motiune cenzura

O parte din liderii partidelor de opoziție au discutat cum să elimine riscul unor surprize în ziua votului pe moțiunea de cenzură, au relatat surse parlamentare pentru STIRIPESURSE.RO. În tabăra opoziției s-a discutat că PSD-iștii și aliații lor nu vor veni la vot și vor lăsa frontul de opoziție să-și adune voturile necesare. „Am vorbit cum facem să nu ne trezim cu pastile în urne”, au zis sursele citate. Se tem cei din opoziție că se pot repeta incidente de la alte moțiuni, când în urnele de vot, pe lângă bilele albe și negre, parlamentari porecliți 'farmaciști' au palmat bilele de vot și au băgat în urne pastile de Nurofen sau piramidon, dar și gumă de mestecat sau monezi, iar voturile respective au fost anulate. De asemenea, surse din opoziție au zis STIRIPESURSE.RO că s-a făcut deja o listă cu câțiva parlamentari din opoziție care sunt cu semnul întrebării și care vor fi pândiți la fiecare pas în sala de plen, de oameni special desemnați în acest sens.

La moțiunea de cenzură se votează secret, cu bile.

În fața președintelui care conduce lucrările ședinței comune se așază o urnă albă și una neagră. Deputații și senatorii vin pe rând la urne, după ce primesc de la chestori câte două bile, una albă și una neagră, și le introduc în cele două urne.

Bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot „pentru”, iar bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot „contra”.

Citește și: SURSE S-a atins culmea politicii: moțiunea de cenzură dărâmă opoziția / Acuzații grele în frontul anti-PSD .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.