Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Planul PNL pentru șefia Camera Deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Liberalii mizează pe o înțelegere cu USR pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban.

Pentru început, liberalii au discutat în grupurile interne că trebuie să facă toate eforturile pentru a-l instala președinte interimar al Camerei Deputaților pe actualul vicepreședinte PNL Florin Roman.

Chiar dacă în mod normal interimatul nu reprezintă o miză importantă, totuși în actualul context este foarte probabil, spun surse liberale, ca interimatul funcției de președinte al Camerei Deputaților să dureze la fel de mult ca interimatul Guvernului PNL UDMR.

„Rămânem pe interimat până se poate face o negociere cu ceilalți care vor instala la un moment dat un Guvern”, au declarat surse liberale din Parlament pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un scenariu vehiculat în ultimele zile în PNL a fost să-i fie oferită din nou Camera Deputaților lui Ludovic Orban, pentru a uni taberele create în partid după Congres. Însă fostul lider liberal a transmis că nu vrea să rămână „legat” de actuala conducere PNL. Surse liberale spun că Orban a început o retragere ordonată din PNL pentru el și apropiații săi care ar urma să formeze o nouă construcție politică.

Pentru a-l impune lider interimar al Camerei Deputaților pe Florin Roman, liberalilor le trebuie majoritate în conducerea forului. Momentan se mizează pe un acord cu foștii parteneri de guvernare: USR îl acceptă interimar pe Florin Roman, altfel liberalii spun că au un motiv foarte bun pentru a nu o mai susține nici ei pe șefa Senatului, Anca Dragu (USR).

Surse din PSD spun că unii social-democrați iau în calcul să nu alinieze la start un candidat pentru șefia Camerei Deputaților, deși PSD are cel mai numeros grup. „Fără majoritate, ce să facem cu funcția?”, au spus surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Subiectul nu este încă tranșat în PSD, fiind și lideri care consideră că partidul ar trebui să încerce să obțină a treia funcție din stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.