Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE PNL - Cum schimbi caii în timpul mersului

psnews.ro
PNL

Liberalii care îl susțin pe Florin Cîțu la șefia PNL prezintă, în campania internă din filiale, teoria potrivit căreia partidul ar fi avut o politică electorală falimentară sub conducerea lui Ludovic Orban. Susținătorii liderului PNL acuză denaturarea realității de către tabăra cu care se află în competiție.

Tabăra pro-Cîțu susține că după ce a fost ales președinte PNL în 2017, Ludovic Orban ar fi avut o conjunctură politică de invidiat.

Pe de-o parte, afirmă sursele citate, PSD avea deja grave probleme de imagine după OUG 13, fiind 'mitraliat' de ambasade și ONG-urile anticorupție. De asemenea, în PSD se desfășura un puternic război intern în urma căruia PSD și-a dărâmat Guvernul.

Susținătorii lui Cîțu mai afirmă că pe lângă un PSD măcinat de conflicte interne și probleme penale, Ludovic Orban a condus PNL în timp ce la șefia țării s-a aflat Klaus Iohannis, iar președintele nu a fost zgârcit cu criticile la adresa PSD.

„Când ai un PSD țăndări și îl ai pe Klaus Iohannis să-ți facă campanie, tu te lauzi că ai câștigat alegerile?”, spun surse din tabăra Cîțu. „Nu Ludovic a câștigat bătăliile, să fie clar. Povestea asta ține la presă în conferințe, dar nu păcălești pe nimeni din partid”, adaugă sursele citate.

„Înțeleg că nu vrei să schimbi caii în timpului mersului, dar nu aveam voie să pierdem alegerile parlamentare. Pierdem cu toate cărțile în mână și el o ține că e bine? Plus că Ludovic a avut mână liberă, el a luat toate deciziile, nu poate să spună că l-am obligat noi să facă aia sau aia”, au adăugat surse din echipa Cîțu.

Cei din tabăra Cîțu se mai declară jigniți de faptul că sunt catalogați ca fiind „oportuniști” de către fidelii lui Orban: „Cu Ludovic am băgat PSD pe ușa din spate, stau acasă liberali ca să meargă PSD-iști în funcții publice și ei ne vorbesc nouă de oportunism?”.

De cealaltă parte, surse din apropierea lui Ludovic Orban afirmă că faptele sunt denaturate grav de către tabăra Cîțu.

Aliații liderului PNL spun că epidemia de coronavirus a provocat partidului pierderi electorale inevitabile și că este total necolegial să fie scos Ludovic Orban țap ispășitor pentru o tragedie care a afectat întreaga planetă.

„Acum se fac că uită că e o pandemie în toată lumea, nu doar în România. N-a adus Orban pandemia, da? Să-mi arate mie cineva un guvern aplaudat în pandemie. Am luat măsurile pe care le-am luat, puteam să fim mai inspirați, e adevărat, dar a trebuit să luăm decizii care știam ce înseamnă. Păi cum să crești în sondaje când umbli cu amenzi, îi interzici omului să-și vadă rudele, să meargă la un meci, la un film, la o nuntă?”, afirmă surse liberale aflate de partea lui Ludovic Orban.

„Și povestea asta că puteam să tragem noi toate ministerele de forță e o glumă foarte, foarte proastă. Cine spune asta, ori n-a fost la consultări, ori minte cu nerușinare”, mai spun liberalii din tabără șefului PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.