Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL încearcă scindarea USR-PLUS în București

Partidele se pregătesc în București pentru una din cele mai aprige confruntări de la alegerile locale. Interesant este că la ora actuală meciul principal nu este Stânga VS Dreapta.

Primăria Capitalei are mize importante.

Pe de-o parte, primarul Capitalei este politicianul cu cele mai multe voturi după Președintele României, motiv pentru care funcția devine o trambulină pentru orice funcție în România, inclusiv Cotroceniul. Un exemplu este fostul președinte Traian Băsescu.

Pe de altă parte, dacă nu se fac anticipate și alegerile parlamentare se vor desfășura la termen în iarnă, este CRUCIAL pentru PNL să câștige Capitala ca să dea trendul pentru toamnă, au spus surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO.

Dar PNL pleaca cu sansa a doua să ia Primăria Capitalei fără alegeri în două tururi.

Într-un singur tur, prima șansă o are Gabriela Firea (PSD), iar voturile dreptei se vor împărți cel mai probabil între partidele care vor veni cu propriul candidat.

În cazul unui tur 2, trebuie ca PNL să fie în fața candidatului USR-PLUS ca să intre cu Firea în finală. Aici au loc jocuri dure. Surse din partidele de dreapta au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că liberalii vor să-i „ajute” pe cei din USR și PLUS să se certe și să nu se prezinte în alegeri ca un bloc unit astfel încât să fie asigurată prezența candidatului PNL în finală.

Liderul USR, Dan Barna, a spus recent că liberalii își „bat joc” dacă își pun candidat propriu la Primăria Capitalei și nu sunt dispuși să discute cu mai multe partide pentru un candidat unic care să aibă cât mai multe șanse contra Gabrielei Firea. În replică, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a transmis lui Barna să mai lase aroganțele pentru că riscă să ajungă ca Adrian Năstase.

Din zona USR-PLUS s-au lansat în cursă Nicușor Dan și Vlad Voiculescu. Din partea PNL sunt măsurați în sondaje Ciprian Ciucu, Violeta Alexandru, Rareș Bogdan si Ionel Dancă. PMP îl are în poziție de start pe Theodor Paleologu. Din partea PSD va candida pentru un nou mandat Gabriela Firea. ALDE și Pro România nu au anunțat cu cine se gândesc să intre în cursă.

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că vor fi discuții „mai aplicate” cu celelalte forțe de dreapta, în cazul în care reiese din analize și sondaje că un candidat propriu al PNL nu are șanse să câștige Primăria Capitalei și dacă alegerea primarilor nu va putea fi făcută în două tururi de scrutin.

Citește si: Viitorul procuror general, promovat printr-un FAKE NEWS de proporţii: Falsa eroină a OUG 13 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.