Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL renunță la pista principală și se uită spre planul B

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Liberalii au intrat în ritmul de campanie, iar în partid se dau lupte intense pentru formarea listelor pentru parlamentare. Planul gândit de conducerea centrală era să îl aducă pe Dacian Cioloș și pe cei mai importanți miniștri tehnocrați alături de partid, însă datele sociologice arată că n-ar fi tocmai o variantă potrivită.

Citește și: Băsescu îl trimite pe Tăriceanu să citească Constituția: De fapt, aici este problema

Citește și: Ponta, replică pentru Dragnea: Asta-i de rău

Surse din PNL ne-au precizat că cei doi copreședinți, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au scăzut presiunea asupra lui Dacian Cioloș, iar aducerea acestuia în fruntea listei PNL nu mai constituie o prioritate. ”Vom vedea ce va decide Cioloș până la urmă, dar copreședinții îl lasă. Nu mai este singura variantă”, ne-au spus surse din PNL.

Nici miniștrii tehnocrați nu mai constituie o prioritate pentru liberali. Aceștia stau prost în sondaje și o eventuală aducere a lor pe locuri eligibile ar constitui și un motiv de revoltă în interiorul partidului. La București sunt bătălii grele pentru formarea listei între membrii PNL, iar o aducere a tehnocraților nu ar face decât să încingă și mai mult spiritele. Aceștia ar putea fi puși pe locuri eligibile, ceea ce înseamnă că vor sări din schemă actuali parlamentari sau oameni care și-au aranjat apele pentru un loc eligibil.

Surse din PNL ne-au explicat că în absența lui Cioloș, conducerea partidului caută soluții alternative, iar una dintre variantele luate foarte serios în calcul este desemnarea unui premier din rândurile primarilor liberali care au obținut performanțe în administrarea unor mari orașe. În situația aceasta se regăsesc nume precum Gheorghe Falcă, Emil Boc, Mircea Hava sau Ilie Bolojan.

Planul se poate schimba, însă, dacă Dacian Cioloș va decide să se alăture liberalilor și să candideze pe listele acestora. Dacă se va întâmpla acest lucru, conducerea PNL este dispusă să asculte condițiile și chiar să îi permită lui Cioloș să își aducă câțiva miniștri tehnocrați alături de el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.