Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Povestea întâlnirii ratate dintre Florin Cîțu și Marcel Ciolacu: frâna trasă de Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu gest

Premierul Florin Cîțu s-a întors de la Bruxelles cu ”recomandarea” că ar fi bine ca Planul Național de Reziliență și Redresare să fie discutat și cu cei din opoziție, înainte de a fi trimis în forma lui finală către Comisia Europeană.

Sursele noastre susțin că premierul ar fi avut o discuție cu liderul PSD, Marcel Ciolacu și a fost de acord cu o întâlnire de lucru, însă Ludovic Orban și mai mulți lideri PNL s-au opus categoric. În cele din urmă, Florin Cîțu a dat înapoi, iar întâlnirea nu va mai avea loc.

Ulterior, Guvernul a dat un comunicat oficial pentru a dezminți informația că va exista o întâlnire.

”Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână„, a anunţat luni Guvernul.

Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, la Antena3, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate în acest sens premierului de către comisarii europeni.

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a fost contactat de către premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”

„A fost o discuţie foarte scurtă. (...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

”„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la PNRR.

El a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului.

„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.