Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PP-DD pregăteşte o lovitură cruntă pentru PSD

ppdd

Acuzaţi deseori că nu respectă protocolul semnat la nivel naţional, oamenii "domnului Dan" contraatacă. Surse politice au declarat, pentru stiripesurse.ro, că PP-DD s-a înţeles cu PNL şi PDL la Timişoara, iar la toamnă urmează să-l demită pe viceprimarul social-democrat al municipiului, Traian Stoia. Mişcarea vine după PP-DD şi PSD au încercat, la începutul lunii iunie, să-l demită pe viceprimarul liberal, Dan Diaconu.

Citește și: Eşec răsunător pentru noua alianţă PSD-PPDD

Demiterea viceprimarului Traian Stoia ar fi o lovitură dureroasă pentru PSD, edilul septuagenar fiind un apropiat al lui Ilie Sârbu, prin intermediul oamenilor de afaceri Marius şi Emil Cristescu. De altfel, Stoia mărturisea recent că a participat la şedinţa CExN al PSD de la Orăştie, în calitate de gazdă.

Citește și: Cum s-a „infiltrat” un edil PSD la şedinţa Comitetului Executiv Naţional

Preşedintele interimar al PP-DD Timiş, Cătălin Ţiţirigă, nu exclude scenariul trecerii alături de PNL-PDL în Consiliul Local Timişoara. Acesta îi acuză pe social-democraţi că nu respectă protocolul semnat, condiţii în care orice este posibil.

Noi trebuie să respectăm protocolul semnat la nivel naţional cu PSD, atât timp cât şi cei de la PSD îl respectă. Dacă nu-l respectă... Sper totuşi ca PSD să respecte protocolul. Până acum nu au respectat absolut nimic. Sunt nişte localităţi unde am fi putut obţine viceprimar. De exemplu, la Lugoj, unde PSD are şapte consilieri, PC - unul şi PP-DD - doi. Am fi făcut 10, dar încă la momentul actual ei menţin viceprimarul PNL. Mai sunt exemple, sunt în jur de 13-14 localităţi unde facem o majoritate de PSD-ul. Noi am respectat prima înţelegere, înainte de a se semna protocolul, am schimbat vicepreşedintele consiliului judeţean. Noi am făcut primul pas. Aşteptăm şi de la dânşii, de la primarii PSD din judeţul Timiş. Va fi o toamnă foarte interesantă, vă asigur”, a declarat Ţiţirigă.

Cătălin Ţiţirigă are deja experienţa colaborării cu "dreapta". Acesta este viceprimarul municipiului Arad, oraş în care PP-DD a semnat un protocol de colaborare cu PDL în 2012. Înţelegerea rămâne valabilă, în ciuda altor alianţe de la nivel naţional, susţine Ţiţirigă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.