Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD a găsit soluția pentru OUG 13

Ordonanța de Urgență 13/2017 trăiește o adevărată poveste fără sfârșit. Abrogată de Guvern, OUG 13 fusese trimisă inițial la Parlament și a intrat în procedurile legislative normale, chiar dacă între timp s-a dat și OUG 14/2017, care avea rolul de a o abroga.

Citește și: SURSE - PSD pregătește REVENIREA: soluțiile care zguduie sistemul de justiție

Citește și: Dragnea a schimbat strategia: rezultatul unei întâlniri de taină în PSD

După o săptămână de scandal continuu între putere și opoziție, juriștii PSD au găsit precedentul de care se vor putea folosi pentru a respinge OUG 13, în Parlament.

Surse din PSD ne-au explicat că în anul 1999 a fost dată o Ordonanță de Urgență, care a fost abrogată prin Ordonanța de Urgență 7/2001, dar care, la fel ca OUG 13/2017 intrase pe procedurile parlamentare. În anul 2002, Ordonanța de Urgență din 1999 a fost respinsă printr-un proiect de lege trecut în Parlament.

Soluția fiind găsită, cei de la PSD intenționează ca, luni, în Comisiile Juridice să ridice această problemă și să înceapă procedurile pentru respingerea definitivă a OUG 13.

Pentru că prevederile OUG 13 conțin modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală solicitate prin decizii ale Curții Constituționale, în cel mai scurt timp cei de la PSD vor veni cu un proiect de lege în Parlament prin care vor face modificările necesare, atât cele din OUG 13, cât și alte corecturi solicitate de judecătorii CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.