Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: PSD se opune în Coaliție interzicerii cumulului pensiei cu salariul. Divergențe PNL-PSD și pe vânzarea acțiunilor la firmele de stat

Radu Pop
romaniajournal.ro
Guvern

Social-democrații se vor opune, în ședința de marți a coaliției de guvernare, proiectului care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, spun surse din PSD.

Cei din PSD sunt de părere că proiectul susținut de liberali este neconstituțional și nu poate fi susținut de partid. De asemenea, PSD crede că în cazul opțiunii de a munci până la 70 de ani este neconstituțional să nu primești banii de pensie pentru care ai muncit și plătit contribuții.

Vânzarea acțiunilor statului la companiile de stat este un alt subiect pe agenda coaliției și nici aici PNL și PSD nu se înțeleg. Inclusiv în PNL există poziții divergențe pe acestă temă.

O nemulțumire în coaliție se referă la ritmul greoi în care se desfășoară programul de investiții 'Anghel Saligny', atât PNL cât și PSD dorind ca ministrul UDMR al Dezvoltării să fie mai activ din acest punct de vedere.

Pe legea off-shore privind exploatările în Marea Neagră a fost o primă discuție la Guvern, proiectul fiind în stadiu incipient. De asemenea, în discuțiile de marți din coaliție PSD va promova un proiect de plafonare a prețului la alimente.

În privința limitării creșterii prețurilor la energie, subiectul o să fie reluat după 14 februarie, când ministrul de resort este așteptat să vină cu propuneri de limitare, demnitarul fiind momentan în izolare pentru că are coronavirus.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, este așteptat să prezinte o simulare a încasărilor la bugetul de stat. Din informațiile preliminare s-ar putea încasa 7 miliarde de lei în plus față de estimări.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.