Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD se pregătește de RĂZBOI TOTAL: jocuri încinse înainte de Sărbători

sah

Se anunță jocuri extrem de interesante, chiar înainte de Sărbători. Pe lângă Legile justiției, pe care PSD le va accelera în această perioadă și le doresc adoptate până de Sărbători, în Parlament va ajunge, săptămâna viitoare, Legea bugetului de stat pe 2018, iar cei din PSD se așteaptă la război deschis.

Citește și: ALERTĂ PSD a anunțat, OFICIAL, că va schimba legea răspunderii magistratului pentru ca statul să fie OBLIGAT să facă acțiune în regres

Citește și: Gabriela Firea, prima reacție după atacul direct al lui Mihai Tudose

Aprobat la partid, bugetul de stat pe 2018 ajunge în Parlament cu ținte destul de clare, iar marja în care se mai pot efectua modificări va fi una destul de mică, ne-au precizat surse din PSD.

Această situație va conduce la o politică ”totalitară” a coaliției PSD-ALDE, care va respinge pe bandă rulantă amendamentele opoziției și, cel mai probabil, acest lucru va genera un scandal uriaș. Cei de la PSD nu se tem atât de războiul cu opoziția, cât se tem de cel cu președintele Klaus Iohannis.

Având în vedere că lucrurile sunt dinainte stabilite, cei de la PSD vor încerca să treacă în regim de urgență Legea bugetului, însă aceasta va ajunge pe masa președintelui, iar de aici încep jocurile. Surse din PSD ne-au explicat că liderii coaliției se așteaptă ca președintele Iohannis să joace la fel ca anul trecut și să întârzie cât poate de mult adoptarea bugetului, ba chiar să-l și retrimită în Parlament la reexaminare.

Dacă președintele va intra în acest război, cei de la PSD vor avea scuza perfectă pentru a-și deconta o serie de nereușite, invocând faptul că Legea bugetului a fost adoptată prea târziu pentru aplicarea anumitor măsuri din programul de guvernare.

Rămâne de văzut dacă președintele va intra în acest joc al PSD și dacă le va oferi muniția necesară pentru a-și justifica încălcarea anumitor promisiuni din programul de guvernare. Indiferent cum va juca președintele, până înainte de Crăciun scena politică va fi în flăcări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.