Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - S-a activat FIRUL ROȘU în PSD: ședință cu scântei pe bugetul din 2018

telefonul rosu, firul rosu

Dezbaterea pe Legea bugetului de stat din 2018 a intrat într-un impas major. Discuția a ajuns în punctul în care se vorbește despre alocarea fondurilor de către Guvern către Unitățile Administrativ Teritoriale.

Practic, prin reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%, primăriile pierd aproximativ 5 miliarde de lei. Atât Ministerul de Finanțe, cât și parlamentarii din Comisia de Buget caută soluții pentru a compensa pierderea la bugetul primăriilor. Se pare că deocamdată nu se găsesc soluții în acest sens.

În ședință este prezent și ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, cel care a ieșit în mai multe rânduri să vorbească la telefon, iar la final s-a întors cu un bilețel. Întrebat ce conține, Mișa ne-a spus că sunt simulări de la Finanțe.

Tot la ședință a venit și secretarul general al PSD, Marian Neacșu, care a discutat atât cu ministrul de Finanțe, cât și cu președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților, Viorel Ștefan.

La un moment dat s-a luat o pauză, iar Viorel Ștefan, Ionuț Mișa, Marian Neacșu, dar și Ilie Bolojan, reprezentantul aleșilor locali, s-au închis în birou pentru o discuție care durează de mai bine de 40 de minute. Surse participante la discuție ne-au precizat că nu s-a găsit o soluție pentru a compensa banii pierduți de primari.

Nebunia pe acest subiect a explodat în momentul în care Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a explicat că în lipsa unei decizii favorabile primarilor la compensațiile primite din partea Guvernului, atunci va ieși în Piața Victoriei să protesteze.

”Dragnea a ieşit azi la tv că să stăm linitiţi că ne lămurim din anexe, eu nu vreau să stau liniştit.

Mesajul e şi pentru parlamentari să aibă grijă ce votează, pentru că dacă vor vota şi vom pierde aceşti bani înseamnă că s-a întors piramida cu vârful în jos. Ş peste câţiva ani, când vor veni iar la noi să ceară votul cetăţenilor mi-e teamă că, fie că sunt primari independenţi sau ai oricăror formaţiuni politice nu vor mai merge cu ei pentru că nu vor mai avea ce să spună cetăţenilor”, a declarat Florentin Pandele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.