Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - S-au făcut jocurile pentru Kovesi la Bruxelles: negocieri încinse în culise

Inquam Photos / Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Funcția de procuror-șef european a fost unul dintre subiectele de negociere, la Bruxelles. Surse politice convergente ne-au explicat că, în timp ce la nivel înalt se negociau funcțiile grele, în culisele mai mici s-a dat o bătălie puternică pentru poziții cheie, care vor influența jocurile pe viitor.

Citește și: Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu trage cu TUNUL: Liviu Dragnea, condamnat politic! CCR s-a temut să judece

Lider al delegației PNL în Parlamentul European, Rareș Bogdan a fost cel care a purtat negocierile. Cunoscut ca un apărător al Laurei Codruța Kovesi, Rareș Bogdan a tras sforile în așa fel încât a obținut un loc în comisia LIBE, cea care o va audia pe Kovesi în septembrie.

Totodată, sursele noastre ne-au precizat că Rareș Bogdan va face parte din echipa de negociere a Parlamentului European cu cei de la Consiliul European. Este deja evident care va fi poziția acestuia, în cadrul negocierilor, ceea ce înseamnă că Laura Codruța Kovesi are deja voturi de partea sa.

Întâmplător sau nu, noul coordonator, Roberta Matsola, a primit sprijin din partea oamenilor conduși de Rareș Bogdan. Este posibil ca una dintre condițiile pentru acest sprijin venit din partea europarlamentarilor PPE să fi fost tocmai o susținere a Laurei Codruța Kovesi.

Practic, Kovesi va avea sprijinul garantat al Parlamentului European și conform unor surse politice, Franța și-a tras deja partea leului și nu va insista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat.

În urma negocierilor de la Bruxelles, jocurile par a fi făcute pentru Laura Codruța Kovesi, iar din toamnă aceasta ar putea deveni primul procuror-șef al Parchetului European.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă lista posturilor obținute de membrii delegației PPE în Parlamentul European:

Rares BOGDAN – Seful Delegatiei, Membru LIBE (Comisia pentru Libertati civile, Justitie si Afaceri interne), Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Republica Moldova, Delegatia interparlamentara pentru relatiile cu Statele Unite

Sigfried MURESAN – Vicepresedinte al Grupului PPE, Membru BUDG (Comisia pentru Bugete)

Adina VALEAN – Presedinte Comisia ITRE (Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energie)

Cristian BUSOI – Vicepresedinte Comisia ENVI (Comisia pentru Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara)

Daniel BUDA – Vicepresedinte Comisia AGRI (Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare rurala)

Marian Jean MARINESCU – Coordonator Comisia TRAN (Comisia pentru Transport si Turism)

Traian BASESCU – Vicepresedinte Comisia AFET (Comisia pentru Afaceri externe)– Vicepresedinte Delegatia la Comisia parlamentara de asociere UE-Ukraina

Eugen TOMAC – Vicepresedinte Comisia de Energie a Delegatiei la Adunarea Parlamentara Euronest (Partenriatul estic) din care fac parte: Armenia, Azerijan, Belarus (suspendata), Georgia, Moldova si Ukraina.

Iuliu WINKLER – Vicepresedinte Comisia INTA (Comisia pentru Comert international)

Lorant VINCZE – Vice-coordonator Comisia PETI (Comisia pentru Petitii)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.