Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Schimbare majoră de strategie pentru PSD și PNL

sah

Alegerile locale din 2016 vor aduce o schimbare majoră de strategie a partidelor, impusă parțial și de constrângerile dictate de legea electorală. Atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL s-au reorientat și vor aplica altă strategie față de cele utilizate în campaniile trecute.

O primă noutate ar fi faptul că nici unul dintre cele două mari partide nu vor face lansări fastuoase ale candidaților. Surse din PNL și din PSD susțin că nu vom avea, în această campanie, evenimente grandioase de lansare a candidaților, unde să participe zeci de mii de oameni.

Citește și: SURSE: O problemă INCENDIARĂ pentru doi judecători ai Curții Constituționale

Spre exemplu, în ultima campanie electorală, cea pentru prezidențiale, am avut parte de două lansări fastuoase. Victor Ponta s-a lansat pe Arena Națională, cu aproape 70.000 de oameni, în timp ce Klaus Iohannis s-a lansat în Piața Victoriei din București cu aproape 50.000 de oameni. Evenimente similare, dar la o scară mai mică, am avut și în țară, în marile orașe.

Citește și: INTERVIU: Eminența cenușie a PNL anunță că se demarează Planul A

Pentru că legea electorală promovarea electorală prin mash-uri, corturi electorale etc., atât cei de la PSD, cât și cei de la PNL vor pune accentul pe campania door-to-door. Au fost organizate echipe și în fiecare săptămână se va merge în diverse locații din oraș, unde vor avea loc întâlniri directe cu oamenii, pe modelul campaniilor de la alegerile locale din SUA.

Un alt punct strategic va fi online, mai precis Facebook. Cele două mari partide au pornit o campanie agresivă de promovare în online a candidaților, care va crește în intensitate, pe măsură ce se apropie ziua alegerilor.

Citește și: DECIZIE CCR: Veste MARE pentru TOȚI angajații din România

De asemenea, strategii ambelor partide sunt rezervați în ceea ce privește dezbaterile electorale. Surse din PNL susțin că Predoiu va participa la o dezbatere doar dacă sondajele o vor impune, în timp ce sursele din PSD susțin că Gabriela Firea va căuta să aibă cel puțin o confruntare directă, indiferent de scorul din sondaje.

Rămâne de văzut dacă vom avea o confruntare directă între principalii candidați la Primăria Capitalei, dar lucrurile se vor clarifica în ultimele 10 zile de campanie electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.