Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se dezintegrează echipa Cioloș

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
ciolos perete zid murala

Premierul Dacian Cioloș se va trezi aproape singur la masa din Palatul Victoria, pentru că mulți dintre miniștrii săi sunt pe picior de plecare. Partidele își anunță listele de candidați la parlamentare, iar miniștrii lui Cioloș au fost ofertați să candideze.

Conform înțelegerii, minștrii tehnocrați care doresc să candideze trebuie să demisioneze din Guvern. Surse politice convergente ne-au precizat că în zilele următoare vom avea 5-6 demisii de răsunet din Guvern, iar proaspeții demisionari se vor găsi pe listele PNL sau USR la alegerile parlamentare.

Vezi și: Iohannis, vești proaste pentru 3 milioane de români

Vezi și: Cine a câștigat a III-a dezbatere prezidențială din SUA

Dacian Cioloș se va trezi în situația ingrată de a aduce noi miniștri pentru aproximativ două luni, o misiune care se va dovedi extrem de dificilă. Premierul ar putea prefera să avanseze secretari de stat în funcțiile de ministru, însă aceștia vor fi doar interimari.

În ultimele zile au avut loc mai multe contacte între Dacian Cioloș și conducerea PNL, rezultatul fiind că cele două echipe vor colabora strâns până în alegerile parlamentare, iar după ședința BPN, de astăzi, PNL va anunța că îmbrățișează în proporție covârșitoare Platforma 100, a lui Dacian Cioloș.

De asemenea, este posibil ca în funcție de miniștrii care vor accepta să candideze pentru PNL sau USR, pe unii dintre ei să-i vedem și în viitoarea echipă guvernamentală pe care o vor propune cele două partide. Conform surselor noastre, aceasta a fost una dintre condițiile lui Cioloș pentru a-și asuma lupta pentru un nou mandat de premier.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.