Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se rupe lanțul de iubire între USR și PLUS: alianța s-ar putea destrăma, după alegeri

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna Dacian Ciolos

USR și PLUS au făcut alianță electorală pentru alegerile europarlamentare, în speranța că cele două partide care se bat pe același electorat nu se vor canibaliza.

Citește și: Radu Mazăre: Am obosit să lupt. După pedeapsă mă voi întoarce în Madagascar

Născută cu mari dificultăți și proteste din interiorul partidelor, alianța USR-PLUS pare la fel de șubredă și în plină campanie electorală. Surse din USR ne-au explicat că mai mulți lideri ai partidului sunt nemulțumiți de cei de la PLUS și în mod special de Dacian Cioloș.

Conform surselor noastre, în interior există o mulțime de contradicții privind abordarea evenimentelor de campanie și a temelor de discurs.

Surse din USR ne-au precizat că este foarte posibil ca după alegerile europarlamentare din 26 mai cele două partide să o apuce pe drumuri separate. Cei din USR nu sunt mulțumiți de modul în care acționează Dacian Cioloș și consideră că USR își poate maximiza șansele la alegerile locale și parlamentare pe cont propriu.

Aceasta este o variantă de lucru în USR, dar cele două partide vor râmâne legate indiferent de dorința lor. Odată ce vor trimite europarlamentari în Parlamentul European vor fi legate, iar la prezidențiale vor fi nevoite să negocieze, mai ales în turul II pentru a susține un singur candidat, tot în tentativa de a nu-și scinda propriul electorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.