Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se tranșează apele în PSD: se dau bătăliile decisive pentru taberele Dragnea și Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Scandalul mocnit din ultimele luni a explodat în PSD, iar taberele lui Liviu Dragnea și Mihai Tudose se adună pentru o mare confruntare în partid.

Citește și: PSD, pe un butoi de pulbere: Ședință de urgență după scandalul Firea-Tudose

Aseară, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu o parte dintre liderii județeni ai PSD, într-o ședință în care s-a pus la cale organizarea unor manifestații de amploare în București și în mai multe județe din țară.

Surse din PSD ne-au explicat că substratul acestei ședințe a fost, de fapt, o verificare a lui Liviu Dragnea pentru a vedea ce sprijin are în interiorul PSD. Deocamdată, Liviu Dragnea are parte de un sprijin important, majoritatea liderilor de filiale fiind alături de el, dar nu este exlus ca unii dintre ei să joace la două capete, ne-au mai precizat sursele noastre.

Sursele noastre susțin că Liviu Dragnea a făcut apel la calm în interiorul partidului arătând că PSD are o serie de proiecte foarte importante de adoptat în Parlament și nu își pot permite acum un război pe față în partid.

De partea cealaltă, Tudose are sprijin în Parlament și din partea unora dintre miniștri. Din calculele unor lideri PSD se pare că Tudose are un sprijin suficient de mare în Parlament, în așa fel încât să nu poată fi demis prin moțiune de cenzură, pe modelul Sorin Grindeanu.

După câteva zile incendiare, cu întâlniri de culise, Mihai Tudose și Liviu Dragnea se vor înfrunta, astăzi, într-o ședință a coaliției care va avea loc la Parlament, în biroul lui Liviu Dragnea. Este de așteptat ca liderul PSD să dea replica, după atacurile din ultima perioadă ale lui Mihai Tudose, dar și după stenogramele în care Gabriela Firea se războia tot cu premierul.

Așadar, în acest moment se așează și se conturează taberele în interiorul PSD. Scandalul are potențial exploziv și s-ar putea ajunge la o bătălie deschisă pentru putere în PSD între Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.