Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Sebastian Ghiță a DINAMITAT SRI

www.riseproject.ro

Ieșirile publice ale deputatului Sebastian Ghiță au avut un substrat cât se poate de coniteresat în cazul morții lui Dan Condrea.

Surse din Comisia de Control a SRI ne-au explicat că senatorii și deputații nu ar fi dorit să convoace comisiile pentru că, din punctul lor de vedere, era clar că SRI nu implicare în accidentul lui Dan Condrea. Vorbim aici de o implicare oficială, în sensul că SRI l-ar fi filat pe fostul patron al Hexi Pharma, așa cum spunea Sebastian Ghiță.

Ieșirea lui Sebastian Ghiță, prin care a cerut caseta filajului SRI la Dan Condrea, a tulburat apele și în interiorul SRI. Cei din comisia parlamentară au avut mai multe discuții cu Eduard Hellvig pentru a putea contracara pozițiile publice ale lui Sebastian Ghiță, care veneau pe un trend de agitație socială. În mai multe medii s-a vehiculat faptul că SRI ar fi orchestrat accidentul lui Condrea.

Citește și: Șeful SRI rupe TĂCEREA în cazul morții lui Dan Condrea

Aici ajungem și la interesul lui Sebastian Ghiță. Deputatul a dorit tocmai acest lucru: cei din SRI să iasă public și să spună că nu l-au filat pe Dan Condrea. Din acest moment, Ghiță își poate începe adevăratul discurs: cum este posibil ca SRI să nu-l urmărească pe un patron de firmă în cârca căruia stau morțile a aproximativ 50.000 de oameni, dar în schimb să folosească toate resursele pentru a urmări orice om din această, care a ciupit niște contracte cu statul?

SRI se folosește de decizia CCR, care le interzice să facă interceptări pe alte cazuri decât cele de siguranță națională, iar timp ce Sebastian Ghiță va apela la emoția publică.

Vezi şi: Procurorul general, răspuns pentru Ghiţă: Era filat Condrea? Ce ştia patronul Hexi Pharma

"Acesta este în mod evident un caz real de 'siguranţă naţională'. Dacă în România mii de oameni sunt ascultaţi şi filaţi cu mandate de siguranţă naţională, atunci voi întreba la comisia SRI dacă pentru acest caz a existat vreun mandat. Dacă da, să ştim în ce a constat mandatul şi cum a fost pus în aplicare. Dacă nu... atunci să ne lămurim ce înseamnă siguranţă naţională. Dacă acest caz, unde faptele sunt aşa de grave şi vizează îmbolnăvirea a zeci de mii de oameni, nu e un caz de siguranţă naţională, nu ştiu ce să mai zic. Am citit dimineaţă şi comentariile colegului meu Cezar Preda. Îi respect părerea. În cadrul anchetelor penale, CCR a spus că nu SRI face filaj. Întrebarea mea însă rămâne: Acest caz HexiFarma nu a fost văzut nici după o luna un caz de siguranţă naţională? Dacă fugea din ţară acest Condrea? Nu trăiam iar un nou caz Haissam?", a declarat Sebastian Ghiţă, pentru stiripesurse.ro.

Conform surselor noastre, acesta este jocul, foarte interesant de altfel. Așteptăm ca toate piesele să fie întinse pe tabla de șah. Ghiță a mutat, acum urmează ca SRI să își facă mutarea. Deocamdată doar au pocnit din degete și au transmis, neoficial, că nu SRI îl fila pe Condrea. Va veni și mutarea oficială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.