Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tăriceanu forțează restructurarea Guvernului. Lideri PSD vor cosmetizare prin decapitare

psd guvern dancila

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu este de acord cu o remaniere largă a Guvernului în luna iulie, cum și-ar dori premierul Viorica Dăncilă, au relatat surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Tăriceanu consideră că s-a probat faptul că PSD și ALDE au majoritate în Parlament și că opoziția nu are nicio șansă să producă vreo surpriză neplăcută Executivului. Astfel, PSD și ALDE nu trebuie să îi mai ridice mingea la fileu șefului statului și trebuie să-l lase fără posibilitatea de a faulta Executivul prin șicane la numirile miniștrilor, consideră Tăriceanu, spun sursele citate.

Varianta lui Tăriceanu este să se meargă pe o restructurare a Guvernului la toamnă, în luna septembrie, pentru a da un restart activității guvernamentale în vederea scrutinului prezidențial.

În același timp, mai mulți lideri PSD consideră că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie schimbat din funcție dacă se dorește cu adevărat o cosmetizare a Guvernului. Social-democrații care vor un nou ministru de externe spun că Meleșcanu a devenit o vulnerabilitate pentru Guvern și că opoziția primește în fiecare zi în care Meleșcanu mai rămâne în Guvern câte o șansă să demonizeze coaliția de guvernare și să inventeze noi acuzații la adresa coaliției plecând de la incidentele de la votul din Diaspora.

Momentan, în ALDE nu s-a pus problema schimbării lui Teodor Meleșcanu, formațiunea lui Tăriceanu fiind de părere că ce s-a întâmplat în diaspora a fost o operațiune de care sunt responsabili ambasadorii numiți de Klaus Iohannis.

Dăncilă a anunțat în partid că va face o remaniere mai amplă, însă la ședința de la Neptun nu a mai scos o vorbă pe acest subiect. Social-democrații spun că nu este exclus, în aceste condiții, ca Dăncilă să se fi răzgândit și să meargă pe varianta lui Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.