Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tudorel Toader a revenit pe LISTA NEAGRĂ: situație extrem de tensionată în Guvern, după raportul Comisiei de la Veneția

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

În Guvern este mare agitație, după raportul devastator al Comisiei de la Veneția pe Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Surse guvernamentale ne-au explicat că acest raport a picat ca o ghiulea peste întreaga coaliție, asta pentru că Tudorel Toader, ministru al Justiției și membru al Comisiei de la Veneția, a dat asigurări că va rezolva situația cu membrii acestui for.

Citește și: Comisia de la Veneția MĂCELĂREȘTE Codul Penal și Codul de Procedură Penală: criticile punctuale ale experților

Surse din Guvern ne-au precizat că ”toți am stat calmi”, pentru că Tudorel Toader ne-a asigurat că va fi în regulă. Ministrul Justiției a mers în repetate rânduri la Comisia de la Veneția și, de fiecare dată, dădea asigurări că totul este bine.

Aceleași surse ne-au explicat că acesta a fost motivul pentru care Viorica Dăncilă și-a asumat, în discursul din fața Parlamentului European, respectarea avizului venit din partea Comisiei de la Veneția. Acum, după raportul devastator, Viorica Dăncilă este pusă cu spatele la zid și are probleme mari și va trebui să aleagă: fie își ține promisiunea făcută liderilor de la Bruxelles, fie va respecta cerințele lui Liviu Dragnea și va merge mai departe cu cele două coduri în forma actuală.

Situația nu este roz, iar Tudorel Toader ar putea fi scos țap ispășitor pentru toată această situație. Între timp, în coaliție se caută soluții pentru a se drege busuiocul, dar raportul Comisiei de la Veneția a operat chirurgical și a rupt întreaga retorică purtată de PSD-ALDE, în țară.

În noul context, Comitetul Executiv al PSD va fi cu atât mai interesant. Remanierile pregătite de Liviu Dragnea vor căpăta nuanțe proaspete, iar Tudorel Toader ar putea plăti inclusiv cu funcția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.