Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Va fi emis mandat european de ARESTARE și cerere de URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ: ÎCCJ a trimis documentele în cazul politicianului condamnat

houstonchronicle.com
extradare catuse

Polițiștii Capitalei au primit, de la reprezentanții ICCJ, documentele necesare privind condamnarea la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru Cristian Rizea, fost deputat PSD, și, cel mai probabil în cursul zilei de marți, se va solicita instanței mandat european de arestare și cerere de urmărire internațională.

Reprezentanții Poliției Române au primit, luni seară, de la instanța supremă, documentația privind condamnarea fostului deputat Cristian Rizea, precizează surse din cadrul Poliției.

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

Potrivit acelorași surse, în prezent sunt derulate procedurile legale și, cel mai probabil în cursul zilei de marți, Poliția va cere instanței mandat european de arestare și cerere de urmărire internațională pe numele lui Rizea.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, să mențină pedeapsa de patru ani și opt luni de închisoare cu executare dispusă în primă instanță în cazul fostului deputat Cristian Rizea. Decizia de luni este definitivă. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

Fostul deputat Cristian Rizea nu s-a prezentat la ultimul termen pentru ultimul cuvânt în fața instanței ÎCCJ. De altfel, nici la termenul anterior nu s-a prezentat acesta, apărătorul său explicând că se află în Statele Unite ale Americii la rude, deoarece are probleme cu banii.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. "În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Citește și: Gigi Becali reacționează! Prima reacție după decizia CAB în cazul lui Cristi Borcea: ‘Mai stă o lună-două în pușcărie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.