Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Viorica Dăncilă i-a promis lui Frans Timmermans că NU va da OUG pe Coduri

stiripesurse.ro
Dancila Frans Timmermans

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, joi, într-o teleconferință cu Frans Timmermans, aceasta promițându-i prim-vicepreședintelui Comisiei Europene că Guvernul nu va adopta în ședința de vineri o ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penale, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Citește și: Sondaj CURS: Se conturează un duel clar în turul II al alegerilor prezidenţiale

De asemenea, sursele citate au precizat că va continua colaborarea Comisiei de experți de la Bruxelles cu Guvernul în vederea punerii în aplicare a recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Executivul se reunește, vineri, în ședință, începând cu ora 8.00.

Pe 20 martie, Comisia Europeană a transmis că, la întâlnirea între Timmermans și Dăncilă, cei doi au discutat din nou despre situația din justiție și despre acțiunile pentru implementarea recomandărilor MCV, urmând să fie obținute curând rezultate concrete.

Cei doi au avut trei întrevederii în ultima lună.

Cu o altă ocazie, Dăncilă a afirmat, ulterior unei întâlniri pe 7 martie la Bruxelles, că i-a transmis lui Frans Timmermans, că MCV este discriminatoriu, precizând că va fi înființată o Comisie cu experți de la Bruxelles și din Guvern care să analizeze punctual subiectul.

Șeful Executivului şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene au finalizat, pe 11 martie, planul de lucru al experţilor români şi europeni, pentru a găsi soluţii de punere în aplicare a recomandărilor MCV.

Timmermans a criticat în mai multe rânduri Guvernul de la București din cauza OUG 7 care modifică legile justiției și a altor schimbări legislative în materie penală, precizând că România trebuie să nu se abată de la traseul respectării statului de drept, luptei anticorupție și păstrării indepedenței magistraților.

Ministerul Justiției a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanței supreme.

Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu 2014 pot depune contestație în anulare și dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.