Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Variantele finale pentru Avocatul Poporului. Cine sunt candidații susținuți de UDMR și PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
florin cîțu coaliție

Liberalii vor să instaleze ca Avocat al Poporului un fost decan al Facultății de Drept din București, în timp ce UDMR l-a propus în coaliție pe un profesor de la Babeș-Bolyai, spun surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Propunerea UDMR

  • Conf. univ. dr. Gyula FÁBIÁN – este absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1994) și doctor în științe juridice în domeniul „Dreptului internațional public” (2001), bursier Herder al Universității din Viena și al Institutului Ludwig Boltzmann pentru drepturile omului din Viena. Autor din anul 2008, este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, unde este titular al cursurilor de la nivel licență „Dreptul instituțional al Uniunii Europene” (cu predare în limba română) și „Drept internațional public” (cu predare în limba maghiară), precum și al cursurilor de la nivel master „Acțiuni exercitate în fața CJUE” (cu predare în limba maghiară) și „Drept procesual al Uniunii Europene” (cu predare în limba română). A fost și procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Este autor și coautor al peste 20 de volume și al mai multor articole și lucrări de specialitate publicate în limbile română, maghiară, germană și engleză, în țară și în străinătate, în domeniul Dreptului UE și al Dreptului internațional public.

Propunerea PNL:

  • Conf. univ. Flavius-Antoniu Baias - este Doctor in Drept "Summa cum laude", Universitatea din Bucuresti (2001) și a fost decanul Facultății de Drept a Universitatii din Bucuresti. Predă Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. Teoria obligatiilor si Dreptul familiei; este avocat, Baroul Bucuresti (din 1985). În timpul guvernării CDR, a fost secretar de stat la ministerul Justiției sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000); Este profesor invitat - Facultatea de Drept, Universitatea Bordeaux IV "Montesquieu"(2010), Universitatea din Poitiers (2010), Universitatea Paris I "Panthéon-Sorbonne" (1996). Printre publicațiile sale se numără „Codul civil. Editie ingrijita in colaborare cu prof. univ. dr. Corneliu Birsan, conf. univ. Valeriu Stoica si asis. univ. Bogdan Dumitrache. (5 editii - 1992-1996)”. A fost decorat cu "Steaua Romaniei" in grad de Comandor (2000).

Parlamentul urmează să voteze un nou Avocat al Poporului, după revocarea actualului titular Renate Weber. Coaliția PNL UDMR USR PLUS ar urma să susțină un singur candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.