DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Susținut de PSD Ialomița, Marian Neacșu EXPLODEAZĂ după excludere: PSD nu e partidul unui lider

Neacsu

Preşedintele PSD Ialomiţa, Marian Neacşu, anunţă că filiala a adoptat o rezoluţie prin care îi acordă sprijin necondiţionat, în urma excluderilor "neîntemeiate şi abuzive" din CEx al partidului. "Am vrut să dăm un mesaj clar, unitar şi fără echivoc. Partidul Social-Democrat este un partid de lideri şi nu un partid al unui lider. Suntem o echipă şi doar aşa, uniţi, am reuşit să câştigăm alegerile din decembrie 2016", spune Neacşu, conform News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă de presă transmis, joi, de Marian Neacşu, Comitetul Executiv extins al PSD Ialomiţa a adoptat, miercuri,
o rezoluţie prin care i-a acordat sprijin necondiţionat ca preşedinte al PSD Ialomiţa şi s-a solidarizat cu organizaţia PSD Dâmboviţa.
Decizia de a susţine o astfel de rezoluţie a venit pe fondul excluderilor decise luni în CEx PSD, pe care liderii şi membrii celor două organizaţii le consideră "neîntemeiate şi abuzive". Hotărârea de a-i acorda încredere liderului PSD Ialomiţa a fost luată în unanimitate, scrie în comunicat.
"Suntem într-o perioadă în care delictul de opinie şi libertatea de exprimare sunt sancţionate. Alte repere sau, dacă vreţi, criterii de evaluare, precum: performanţa electorală, capacitatea organizatorică, consensul, munca în echipă, ideile sunt ignorate cu bună ştiinţă. Însă, nu sunt descurajat, ci din contră, sunt pregătit să lupt în continuare pentru acestea", afirmă Marian Neacşu.
El spune că, din acest motiv, împreună cu colegii săi din Ialomiţa, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni, consilierii municipali şi preşedinţii organizaţiilor locale PSD din judeţul Ialomiţa a adoptat o rezoluţie prin care resping "decizia abuzivă" a CEx PSD de la începutul săptămânii.
"Am vrut să dăm un mesaj clar, unitar şi fără echivoc. Partidul Social-Democrat este un partid de lideri şi nu un partid al unui lider. Suntem o echipă şi doar aşa, uniţi, am reuşit să câştigăm alegerile din decembrie 2016. Obiectiv pe care îl avem în continuare, toţi membri PSD Ialomiţa, şi la care ne vom raporta şi de aici înainte. Le mulţumesc pentru sprijinul lor, pentru mesajele de încurajare şi pentru decizia de a mă susţine în continuare ca preşedintele PSD Ialomiţa. Ei ştiu că sunt un luptător, unnom al consensului care crede că delictul de opinie nu trebuie sancţionat", susţine Marian Neacşu.
În rezoluţie, care are 12 puncte, semnatarii arată că ei consideră că hotărârile CEx privind excluderea lui Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu sunt neîntemeiate şi abuzive, spunând că au încredere în deciziile lui Marian Neacşu şi îl susţin fără rezerve, iar poziţia exprimată de el CEx din 21 septembrie a exprimat poziţia întregii organizaţii, care a fost consultată şi a aprobat-o.

"Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de raţiune şi să revoce această hotărâre abuzivă de excludere a domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, care nu face altceva decât să genereze dezechilibru intern şi riscuri politice pentru următorul an electoral. Această hotărâre eronată a CEx a declanşat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor PSD, cu privire la libertatea de exprimare în cadrul partidului; Sprijinim toate iniţiativele pe care domnii Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu înţeleg să le întreprindă în continuare şi ne solidarizăm cu colegii din organizaţia P.S.D. Dâmboviţa în demersurile şi iniţiativele ce vor urma. Aceste demersuri nu vor viza unitatea şi / sau stabilitatea partidului sau a Guvernului, ci doar repunerea lucrurilor în ordinea lor firească", scrie în rezoluţia adoptată de PSD Ialomiţa.

Semnatarii mai spun că apreciază "rigurozitatea şi disciplina în interiorul partidului când sunt impuse prin argumente şi nu prin forţă" şi că semnează, alături de Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu, contestaţia care va fi adresată Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj şi Congresului PSD, solicitând analizarea ei cu celeritate.

"Considerăm că domnul Marian Neacşu este preşedintele ales legitim al PSD Ialomiţa şi respingem o eventuală numire a altei persoane în această funcţie de către conducerea centrală a Partidului Social-Democrat. Organizaţia PSD Ialomiţa are maturitatea politică şi determinarea de a-şi alege singură conducerea, chiar şi interimară. Din acest motiv, nu vom participa la nicio acţiune politică convocată sau iniţiată de o conducere interimară a PSD Ialomiţa, care ar putea fi impusă abuziv de C.Ex. Naţional, fără consultarea prealabilă a organizaţiei. (...) Astfel de decizii afectează echilibrul şi liniştea din interiorul Partidului Social-Democrat. Deciziile în interiorul PSD trebuie adoptate cu calm, cu raţiune şi în interesul partidului, nu pentru interese individuale ale unei persoane. Subliniem că Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, nu este doar un lider apreciat în organizaţia judeţeană, ci este unul dintre acei lideri care au pus umărul şi care au dus Partidul Social-Democrat unde este acum, adică la guvernare", mai spun membrii PSD Ialomiţa.

Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, aceştia anunţând că vor contesta decizia.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Membrii Biroului Politic Judeţean al PSD Dâmboviţa, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni şi municipali ai organizaţie, dar şi liderii organizaţiilor locale au semnat, marţi seară, o declaraţie comună în care afirmă că îl susţin ”necondiţionat şi fără rezerve pe Adrian Ţuţuianu”. Aceştia consideră hotărârile CEx privind excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşi ca fiind ”abuzive şi nefondate”. În plus, social-democraţii îi cer Rovanei Plumb să decline numirea în funcţia de preşedinte interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.