Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUSPANS la Curtea de Apel Alba Iulia, în procesul deschis de Augustin Lazăr după ce Tudorel Toader a decis să îl revoce din funcție

augustin lazar

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare în procesul în care avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului în care acesta a contestat propunerea de revocare din funcţie, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, termenul de marți „pare a fi ultimul”, întrucât suspendarea nu mai putea produce niciun efect, conform Mediafax.

Citește și: BOMBĂ Colegiul Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni CRITICĂ modificările făcute legilor justiției

Curtea de Apel Alba Iulia a rămas în pronunțare pentru ora 16.00.

Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, iar Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Asta după ce, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Ulterior, avocatul lui Augustin Lazăr a cerut încetarea procesului, motivând că a încetat calitatea clientului său, prin pensionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.