Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspans la TVR! CCR va lua o decizie pe sesizarea PSD

captura Facebook
CCR sedinta criza

Curtea Constituţională a României ar putea pronunţa, joi, decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii interimare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

PSD a atacat la CCR legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 89/2021, care reglementează asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii invocă decizii ale CCR conform cărora alegerea conducerii interimare a celor două instituţii de presă ar fi fost neconstituţională.

PSD arată că Parlamentul este cel care trebuia să iniţieze procedurile privind alegerea conducerii SRTV şi SRR.

Potrivit sesizării, prin proiectul adoptat s-a încălcat, totodată, principiul bicameralismului, în condiţiile în care Camera decizională a adoptat o reglementare total diferită de cea adoptată de prima Cameră, modificându-se "substanţial" voinţa iniţiatorului.

Proiectul a fost adoptat cu un amendament care prevede că, "în cazul în care desemnarea conducerii SRR, respectiv a SRTV nu este realizată până la data la care mandatul directorului general interimar (...) încetează ca urmare a ajungerii la termen în timpul vacanţei parlamentare, în lipsa convocării în acest scop a Parlamentului în sesiune extraordinară, mandatul directorului general interimar se prelungeşte de drept până la numirea Consiliului de administraţie în condiţiile legii".

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege pentru aprobarea OUG 89/2021, deoarece la momentul adoptării acesteia nu exista un cadru legal primar pentru asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi televiziune în cazul încetării mandatelor stabilite prin hotărâre a Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, se impunea completarea în consecinţă a Legii 41/1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.