Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspect de braconaj, reţinut de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare

mascati perchezitii diicot

Un bărbat în vârstă de 40 ani, din Bârgăuani, a fost reţinut de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare, fiind acuzat de braconaj, contrabandă şi deţinerea fără drept a unor arme neletale, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu, a declarat, marţi, presei, că poliţiştii au descoperit în urma descinderilor o armă neletală de tip sportiv supusă autorizării calibru 4,5 milimetri, despre care proprietarul spune că a achiziţionat-o din Spania şi a adus-o în România fără drept. De asemenea au fost găsite peste 100 bucăţi proiectile metalice, calibrul 4,5 milimetri, o lunetă cu dispozitiv de prindere pe armă, mai multe tuburi de cartuşe de vânătoare şi aproximativ 10 kilograme carne congelată de vânat de diferite specii.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de ploi torenţiale și vijelii în 17 judeţe

În urma cercetărilor efectuate, s-a bărbatul nu deţine calitatea de vânător şi nu este autorizată pentru deţinere sau port şi folosire de arme şi muniţii. 

La locuinţa unui alt bărbat din Bârgăuani, în vârstă de 42 ani, anchetatorii au găsit, în cadrul aceleiaşi acţiuni, un dispozitiv electronic de ochire cu sistem de montare pe armă, aproximativ două kilograme de carne congelată de căprior, şapte trofee de mistreţ, două perechi de colţi de mistreţ, două trofee de căprior şi două crotalii de marcare a vânatului, neutilizate. 

Faţă de acesta, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere fără drept de dispozitive electronice de ochire şi braconaj cinegetic, constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.