Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspiciune de antrax în România! Autoritățile, în ALERTĂ MAXIMĂ

breaking news

Un bărbat din judeţul Botoşani este suspectat că ar fi contactat antraxul, o boală infecţioasă potenţial fatală, a declarat pentru AGERPRES prefectul Dan Şlincu. Potrivit acestuia, bărbatul în vârstă de 46 de ani, din localitatea Flondora, comuna Manoleasa, este internat pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, unde se află sub tratament.

Sorina Matei o face 'praf' pe Kovesi: 'Neprihănirea este fals clamată'

Suspiciunile au apărut după ce bărbatul a ajuns la spital, unde prezenta simptomele specifice antraxului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat, luni după-amiază, la Flondora, pentru a lua primele măsuri pentru astfel de cazuri. "Deocamdată este vorba de o suspiciune. Probele de laborator au fost trimise către Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, care vor confirma sau infirma boala. Până atunci, vom dispune un set de măsuri care trebuie luate în perioada imediat următoare", a afirmat Şlincu.

Decizie de ultimă oră la Bruxelles. Trei state europene supuse procedurii de infringement

Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, susţine că există posibilitatea ca antraxul să fi fost contactat de la o bovină care a murit. Medicii sanitar-veterinari au declanşat o anchetă care urmăreşte, printre altele, prelevarea de probe atât de la animalul mort, cât şi de la celelalte 22 de bovine pe care bărbatul suspectat de antrax le are în gospodărie.

Ultimele două cazuri de antrax au fost înregistrate la Botoşani în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.