Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de autobuze turistice din Roma au blocat traficul de pe mai multe artere principale, în semn de protest față de un proiect de lege pentru mediu

https://tg24.sky.it
Roma, autobuze,

Sute de autobuze turistice din Roma au blocat joi traficul de pe mai multe artere principale, în semn de protest față de un proiect de lege pentru mediu, care prevede că autobuzele nu vor mai putea circula în centrul orașului de la 1 ianuarie pentru a reduce poluarea, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Protestul, care a durat câteva ore, s-a desfășurat în mai multe zone din oraș, inclusiv în centrul orașului, în Piața Veneția.

Legea propusă de primarul Virginia Raggi are ca scop reducerea poluării fonice și a aerului. Oficialii locali au tranamis că poluarea ridicată din centrul orașului afectează monumente istorice importante, precum Coloseumul și Foruml Roman.

Citește și: Barack Obama a fost Moş Crăciun pentru copiii bolnavi de la Children's National, din Washington

Operatorii din industrie s-au plâns că noua lege va afecta turismul din oraș și că va avea un impact negativ și asupra magazinelor și restaurantelor.

Mai mulți primari au încercat să implementeze această lege, dar nu au avut succes.

Conform noii legi, orașul va fi împărțit în trei zone, roșie, verde și galbenă. În zona roșie se vor încadra monumentele-cheie ale orașului, precum Fântâna Trevi, unde accesul autobuzelor va fi complet interzis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.