Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de clădiri şcolare din Marea Britanie riscă să se prăbuşească (ministru)

 Gillian Keegan

Sute de clădiri şcolare din Marea Britanie riscă să se prăbuşească (ministru)

Alte câteva sute de clădiri şcolare din Anglia s-ar putea prăbuşi şi sunt nesigure, a declarat ministrul britanic al Educaţiei, după ce autorităţile au ordonat închiderea a 104 şcoli construite din beton vechi şi slab, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Dezvăluiri privind clădirile şcolare cu risc cu doar câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar au provocat indignare în rândul părinţilor şi al profesorilor, şi reprezintă o nouă provocare pentru premierul Rishi Sunak înainte de alegerile de anul viitor.

Problema se adaugă impresiei de infrastructură publică în declin din Marea Britanie, confruntată în ultimele luni cu greve ale angajaţilor, inclusiv în spitale şi şcoli.

Ministrul Educaţiei, Gillian Keegan, a declarat că guvernul încă aşteaptă răspunsuri de la aproximativ 10% din cele 15.000 de şcoli din Anglia cărora li s-au trimis chestionare pentru identificarea celor expuse riscului.

Clădirile în cauză conţin beton aerat autoclavizat armat (RAAC), o formă uşoară de beton folosită în mod obişnuit în construcţia pereţilor, podelelor şi a tavanelor în anii 1960-1980, dar care în prezent este considerat slab şi nesigur.

Keegan a spus că şcolile despre care se bănuieşte că ar fi construite din RAAC vor fi verificate în următoarele două săptămâni.

"Majoritatea dintre ele nu vor avea RAAC", a declarat ea pentru radio BBC. "Însă sute altele ar putea avea", a mai spus ea.

Majoritatea şcolilor afectate în prezent vor putea să funcţioneze în continuare în mare măsură normal, a spus guvernul.

Partidul Laburist, de opoziţie, l-a acuzat pe premierul Sunak că "pune vieţile copiilor în pericol", spunând că guvernul nu a luat în serios avertismentele repetate cu privire la riscul prăbuşirii şcolilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.