Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de percheziții într-un caz de evaziune - Cum acționau firmele vizate. Unul dintre contractele vizate, încheiat cu Romtelecom - surse

www.antena3.ro
poliție, crimă, accident

197 de percheziții au loc, joi dimineața, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală. 4,5 milioane de dolari ar fi ajuns în China, fără documente legale.

In cauza sunt vizate doua firme fantoma care emiteau facturi, prin intermediari, catre aproximativ 150 de alte firme, facturi ce reprezentau diverse livrari de marfuri si bunuri ( legume fructe..utilaje industriale) si prestari de servicii in domeniile : organizarii de spectacole, constructii, achizitii de vinuri italiene, acestea nefiind reale, potrivit unor surse judiciare.

Beneficiarii facturilor ar fi efectuat transferuri de bani prin conturi, anumite sume fiind retrase numerar, iar altele schimbate in 4,5 mil USD, in China, simuland operatiuni nereale.

Citeste si Scandal POLITIC după atentatul din Christchurch! Australia și Noua Zeelandă, reacție dură după declarațiile lui Recep Erdogan

Romtelecom a incheiat contract cu o firma pentru repararea unor cabine telefonice, iar aceasta firma a subcontractat celor doua societati vizate azi, potrivit surselor mentionate.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, prejudiciul fiind de 6 milioane dolari.

„Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”, arată Poliția Română.

În acest dosar, oamenii legii fac cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, respectiv au cumpărat legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.

„Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice”, mai arată polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.