Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au asistat la ceremonia militară şi religioasă organizată în Râmnicu Vâlcea, de 1 decembrie

Inquam Photos/ George Călin
Parada de 1 Decembrie 2021 armata romana

Câteva sute de persoane, mare parte copii, au asistat la ceremonia militară şi religioasă organizată în Râmnicu Vâlcea cu prilejul Zilei Naţionale.

La manifestare au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Sebastian Fârtat, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, potrivit Agerpres.

Evenimentul s-a desfăşurat la Statuia Independenţei din centrul oraşului, unde autorităţile au fost întâmpinate pe muzica Fanfarei Judeţene "Constantin Brâncoveanu", după care a urmat o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Varsanufie, episcopul Râmnicului, şi o festivitate de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul dedicat eroilor.

La final, a avut loc şi o scurtă defilare a detaşamentelor de la Centrul de Pregătire Geniu şi EOD "Panait Donici" din Râmnicu Vâlcea, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" al judeţului Vâlcea, unde vedetă a fost un câine comunitar care s-a alăturat militarilor pe toată durata defilării spre încântarea celor mici, prezenţi în audienţă în număr mare.

Evenimentele din Râmnicu Vâlcea dedicate Zilei Naţionale vor continua şi spre seară, când va fi aprins iluminatul festiv din oraş şi va fi deschis târgul de Crăciun, printr-un concert de muzică populară şi patriotică susţinut de Adina Roşca şi Cătălin Doinaş, de la ora 19:00. La finalul spectacolului, râmnicenii vor putea asista şi la un foc de artificii oferit de municipalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.