Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au participat, marţi, la o bursă a locurilor de muncă în domeniul construcţiilor şi confecţiilor în Botoșani

Agerpres
someri somaj

Sute de persoane au participat, marţi, la o bursă a locurilor de muncă în domeniul construcţiilor şi confecţiilor organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani.

Evenimentul s-a desfăşurat pe esplanada Sălii Polivalente "Elisabeta Lipă" din municipiul Botoşani, firmele de construcţii, dar şi cele de confecţii punând la dispoziţia persoanelor interesate peste 570 de locuri de muncă.

"După cum vedeţi, există persoane în căutare de locuri de muncă, există angajatori. Sperăm ca la finalul acestei burse să avem rezultatele aşteptate, contracte de muncă încheiate. Acesta este scopul principal al bursei", a declarat directorul AJOFM, Anca Apăvăloaie.

Ea a adăugat că în domeniul construcţiilor există lunar aproximativ 300 de locuri de muncă disponibile, acesta fiind domeniul cel mai deficitar în ceea ce priveşte forţa de muncă.

La bursă au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani care au oferit persoanelor fără loc de muncă, în special tinerilor, informaţii cu privire la drepturile şi obligaţiile persoanelor angajate în muncă, dezavantajele muncii nedeclarate, dar şi despre sănătatea şi securitatea la locul de muncă, conform agerpres.

"ITM încearcă să vină în sprjinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în sensul de a promova prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Am stabilit nişte clauze minimale pe care viitorii salariaţi trebuie să le urmărească şi când spun asta mă refer la salariul minim pe economie, la faptul că nu pot începe activitatea fără să încheie un contract individual de muncă în formă scrisă cu angajatorul, dreptul vis-a-vis de concediul de odihnă, dreptul la salarizare, drept la repaus săptămânal", a afirmat inspectorul şef al ITM, Leo Kohut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.