DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sute de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, găsite de poliţiştii români în ultima săptămână

112 politia politie

Peste 700 de persoane şi 58 de autovehicule semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 28 februarie - 5 martie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 481 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeşte şi: Beuran rămâne BLOCAT în casă încă 30 de zile - Tribunalul prelungeşte măsura preventivă a acestuia în dosarul de corupţie

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 61 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 243 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Tot pe teritoriul României, au fost ridicate 20 de documente, au fost găsite 53 de autovehicule şi 3 plăcuţe de înmatriculare căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 234 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare,13 erau semnalate ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 26 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 13 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.