Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de probe de depistare a COVID-19, în așteptare la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Digi24
coronavirus

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat, luni, că la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca sunt în așteptare sute de probe de depistare a COVID-19 din întreaga Transilvania, capacitatea fiind de doar 70 pe zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Abrudean a declarat, luni, că mai multe aparate de testare sunt în curs de validare, astfel încât numărul de teste poate ajunge la 500 pe zi.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

„La nivelul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde se desfășoară în acest moment toată procedură de testare, pentru toată regiunea, capacitatea maximă de testare este, în continuare, de 70 de probe/zi, în condițiile în care avem sute de probe care așteaptă să intre în testare din toată Transilvania. Am identificat mai multe aparate care pot prelua testarea, ele fiind în proces de validare. Sunt proceduri foarte stricte privind optimizarea lor, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie operaționale și să poată crește numărul de testare până la peste 500 de probe pe zi”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, în momentul de față se așteaptă kiturile pentru aparate, pentru că sunt diferite în funcție de modelul fiecăruia.

„La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase urmează să ajungă încă 1.500 de kituri de testare pentru aparatul pe care îl au în dotare”, a precizat prefectul Clujului.

Acesta a transmis clujenilor să își anunțe rudele, prietenii, cunoștințele, care intenționează să vină de sărbătorile de Paști acasă că nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, ci vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

„Automat și familia va intra în izolare la domiciliu, sau în carantină în locații special amenajate, dacă vin din Italia. Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele, să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine”, a mai spus Mircea Abrudean.

La nivelul județului Cluj erau, luni, 981 de persoane în izolare la domiciliu și 132 de persoane carantinate instituționalizat. De asemenea, au fost 4 cazuri confirmate de pacienți infectați cu coronavirus din județul Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.