Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de refugiaţi din Ucraina au fost sprijiniţi de Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava a sprijinit peste 600 de refugiaţi din Ucraina şi a lansat o platformă de informare pentru ucraineni tradusă în patru limbi, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă remis luni, cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiaţilor.

Sprijinul a fost acordat ca răspuns imediat la provocările impuse de invazia rusă, în cadrul unui proiect pilot de sprijinire financiară a celor nevoiţi să-şi părăsească ţara, potrivit Agerpres.

"Peste 600 de refugiaţi au primit ajutor financiar direct printr-un proiect pilot derulat după model internaţional. În cadrul acestuia, 210 familii sunt sprijinite financiar timp de trei luni pentru acoperirea necesităţilor zilnice", se menţionează în comunicat.

De asemenea, BRCT Suceava a dezvoltat o platformă de informare pentru refugiaţi tradusă în patru limbi, ucraineană, engleză, rusă şi română.

"Scopul platformei www.standwithukraine.ro este acela de a servi drept instrument digital, util, de informare şi orientare a celor care tranzitează judeţele de la graniţă", se arată în comunicatul menţionat.

Totodată, BRCT subliniază că intenţionează să continue acţiunile de sprijinire a refugiaţilor ucraineni, iar cu acest scop a depus o cerere de finanţare în cadrul unei sesiuni deschise recent.

"Acţiunile multidimensionale întreprinse de BRCT în sprijinul Ucrainei şi al poporului ucrainean vizează, pe de o parte, sprijinirea şi facilitarea adaptării famiilor relocate în România, şi pe de altă parte, susţinerea şi dezvoltarea capacităţii de prozilienţă a poporului ucrainean. În acest sens este şi depunerea aplicaţiei în cadrul apelului de proiecte CEI KNOW-HOW prin care BRCT intenţionează să sprijine consolidarea competenţelor şi a transferului de know-how în domeniul dezvoltării regionale şi a accesării fondurilor europene. Declaraţia - Un 'Plan Marshall' Regional de Acţiune pentru Transferul de Cunoştinţe în Ucraina - include un plan detaliat pentru activităţi regionale de sprijin ştiinţific concentrat pe trei direcţii majore: Educaţie şi formare; Cercetare şi dezvoltare a capacităţilor de acţiune, dar şi Internaţionalizare şi schimb de cunoştinţe", se mai specifică în comunicatul BRCT Suceava.

Ziua Mondială a Refugiaţilor a fost instituită printr-o rezoluţie a ONU, în anul 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.