Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de români protestează împotriva Norvegiei la București. Care e nemulțumirea/ foto

protest Bodnariu

UPDATE: Protestul s-a încheiat fără incidente. Noi proteste de stradă vor avea loc la începutul lunii ianuarie când este posibil ca protestatarii să fie mulți mai mulți. Până atunci se vor încerca și alte căi de discuții/presiuni asupra autorităților norvegiene atât în țară cât și în străinătate.

___

Sute de persoane protestează la această oră împotriva serviciului norvegian de protecție a copilului - Barnevernet - care a confiscat la propriu copiii unei familii din România care locuiește în Norvegia pentru acuzații penibile.

Vezi și: Au recitat o poezie de la Biserică şi le-au luat copiii: Drama trăită de un român în Norvegia / FOTO

Protestul este legal organizat și are loc în fața Ambasadei Norvegiei la București.

content-image

”Prin acest protest in fata Ambasadei Norvegiei la Bucuresti dorim sa atragem atentia asupra abuzurilor facute de Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia) in cazul familiei Marius si Ruth Bodnariu si in cazul zecilor de familii ai caror copii au fost confiscati de catre aceasi institutie in ultimii ani. Norvegia, Europa si intreaga lume trebuie sa cunoasca dramele pe care Barnevernet le produce in randul familiilor prin abuzurile pe care le face. Autoritatile norvegiene trebuie sa primeasca acest mesaj si sa intervina institutional pentru a stopa metodele folosite de catre aceasta institutie de “protectie a copilului”, metode prin care distrug familia, deopotriva parintii si copiii.

content-image

La acest moment, copiii sunt tinuti nejustificat in trei familii surogat, iar in data de 15 Decembrie 2015, in urma unei intalniri cu Barnevernet, parintilor li s-a comunicat ca autoritarea de protectie a copilului vrea sa ii cunoasca mai bine si sa-i consilieze abia in luna Februarie 2016, dar ca in acelasi timp demareaza procedura de adoptie pentru toti cei 5 copii ai familiei.”, susțin organizatorii protestului.

Vezi și: Cazul românilor lăsaţi fără copii de statul norvegian: Cum acţionează Ministerul de Externe

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.