Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de şoferi băuţi sau drogaţi, depistaţi în 2023

udmr.ro
amenda politie

Aproape 300 de şoferi au fost depistaţi anul trecut, în cadrul unor acţiuni punctuale desfăşurate de poliţiştii rutieri din Alba, sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub cea a substanţelor psihoactive, potrivit unui raport prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, potrivit Agerpres.

"În cadrul acţiunilor punctuale, poliţiştii rutieri au constatat 766 de infracţiuni la regimul rutier, cele mai multe (187) fiind infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracţiunile de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive (95), conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, au fost aplicate un număr de 31.850 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (15.229) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 226 celor care au depăşit viteza cu peste 50 km/h", a declarat şeful IPJ Alba, Florin Dogaru.

Potrivit acestuia, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 1.568 de permise de conducere şi au retras 1.172 de certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie, în 2023, au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum (11 accidente), neacordarea de prioritate vehiculelor (7 accidente), nerespectare distanţă între vehicule (6 accidente) şi alte abateri săvârşite de conducătorii auto (6 accidente).

Şeful IPJ Alba a subliniat că, faţă de 2022, s-a reuşit reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie cu 7, respectiv a persoanelor rănite grav cu 16, dar, din păcate, a crescut numărul persoanelor decedate cu 9 şi a celor rănite uşor cu una.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.