Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de victime în Venezuela. Cel puțin 65 de morți în confruntări. Un om ars de viu/ VIDEO dur

http://factormm.com
Venezuela proteste

Un tânăr care fusese înjunghiat şi ars de viu, la 20 mai, în cursul unei manifestaţii împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro a decedat duminică din cauza rănilor, ridicând bilanţul celor peste două luni de proteste la 65 de morţi și sute de răniți și dispăruți, relatează AFP preluat de agerpres.

Răceală totală pe relația Guvern - Coaliție. Soarta premierului pe muchie de cuțit: Tic, tac...

Orlando Figuera, 22 de ani, a murit la spitalul unde i se acordau îngrijiri pentru arsuri grave, a anunţat Parchetul pe Twitter, adăugând că ancheta va continua pentru a stabili circumstanţele agresiunii sale. 

"Orlando Figuera tocmai a încetat din viaţă din cauza unui stop cardio-respirator, înjunghiat şi ars de viu de indivizi înnebuniţi de ură la Altamira (la est de Caracas)", a scris la rândul său pe Twitter ministrul comunicaţiilor, Ernesto Villegas.


Nicolas Maduro afirmase cu prilejul publicării înregistrărilor video ce ar fi arătat scena respectivă că tânărul a fost ucis de opozanţi care credeau că este pro-chavist (de la numele fostului preşedinte Hugo Chavez al cărui moştenitor politic este Maduro), comparându-i pe agresori, până în prezent neidentificaţi, cu "teroriştii din rândul grupării Stat Islamic".

 


Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega, şi-a exprimat îndoiala cu privire la autenticitatea înregistrărilor video pe care le-a calificat ca fiind "vulgare" şi "manipulate". 

Opoziţia, care cere plecarea lui Nicolas Maduro, a lansat de la 1 aprilie o mişcare de protest în această ţară petrolieră aflată într-o gravă criză politică şi economică şi unde numeroşi locuitori suferă din cauza lipsei alimentelor. 

Aceasta s-a tradus în stradă prin numeroase manifestaţii care au devenit violente şi au făcut 65 de morţi şi peste o mie de răniţi, potrivit Parchetului. Aproape 3.000 de persoane au fost arestate, a făcut cunoscut ONG-ul venezuelean pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.