Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate, majorează prețurile cu 20%, din cauza energiei și a materiei prime

Aurelia Temisan Facebook
borduri

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate, anunţă majorarea preţurilor la produsele din portofoliu cu un procent de 20% în acest an, din cauza creşterii costurilor cu energia şi materia primă, conform unui comunicat al companiei remis, maarţi, AGERPRES.

Cu toate acestea, compania estimează că valoarea business-ului, în acest an, va creşte cu peste 25%, în timp ce piaţa de profil va avea, şi ea, un uşor avans.

"Încă de anul trecut am asistat la un avans al preţurilor atât la materie primă, cât şi la energie - până la 30% pentru agregatele minerale, circa 10% pentru ciment şi de peste 50% la energia electrică. Însă, începând cu noiembrie 2021 - ianuarie 2022, asistăm din nou la o creştere majoră a tarifelor la electricitate cu circa 300%, la gaze naturale cu circa 100%, dar şi la o majorare puternică a preţului cimentului cu circa 30%. În acest context, suntem nevoiţi să răspundem provocărilor de business şi să aliniem preţurile produselor noastre aplicând o majorare care să acopere cel puţin parţial creşterile tarifelor pentru utilităţi şi materii prime", a declarat Sebastian Bobu, director Executiv Symmetrica.

Reprezentantul companiei estimează că piaţa de profil va putea absorbi aceste majorări, fiind pe un trend ascendent. Astfel, pentru anul în curs, compania mizează pe un avans de minim 5% al segmentului, după ce în 2021 vânzările totale de pavele şi borduri la nivelul pieţei locale au ajuns la aproape 165 milioane de euro.

"Piaţa de prefabricate mici este susţinută, acum, în special de proiectele rezidenţiale, după ce ultima parte din 2021 a adus cu sine o scădere a fondurilor pentru proiectele de infrastructură. Astfel, cum pavelele şi bordurile nu impactează semnificativ bugetul unui proiect rezidenţial, considerăm că scumpirile aplicate de jucătorii din piaţa pe care activăm nu vor avea un impact negativ", a mai spus Sebastian Bobu.

În ceea ce priveşte proiectele publice, el estimează că majorarea preţurilor prefabricatelor din beton va avea o influenţă destul de importantă în bugetele alocate, alături de celelalte produse ce au la bază materii prime precum agregatele minerale, bitumul şi cimentul.

Raportat la business-ul companiei, Sebastian Bobu mizează pe menţinerea creşterii şi în 2022, după ce anul trecut afacerile companiei s-au majorat cu peste 10%, la circa 180 milioane de lei (aproximativ 36 milioane de euro). Astfel, pentru anul în curs, Symmetrica mizează pe un avans de peste 25% al cifrei de afaceri, o parte determinată de creşterile de preţuri şi o parte de majorarea capacităţii totale de producţie ca urmare a retehnologizării şi deschiderii de noi fabrici.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer - Braşov (2012), Cociu - Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti - Vrancea (2018) şi Zimandu Nou - Arad (2021).
Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureş-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidenţiale, ş.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.